Rimmad skreitorsk med ponzumarinerad rättika

NYHET
Rimmad skreitorsk med ponzumarinerad rättika
Foto: TV4
Lukas Berglund
Lukas Berglund

Rimmad skreitorsk med ponzumarinerad rättika

13 ingredienser

En fräsch och smakrik rätt med skreitorsk och japanska influenser. Rimmad torsk kombineras med en syrlig grönsaksjuice, krispig rättika i ponzu och elegant forellrom. Perfekt som förrätt eller som en lättare rätt till festligare tillfällen.
Tips! Byt gärna ut skreitorsken mot lax för att variera rätten.

Ingredienser

portioner
  • 300 g skreitorsk
  • 500 g vatten
  • 50 g salt
  • 50 g forellrom
  • 300 g rättika
  • 2 dl ponzu
  • 1 jalapeño
  • 1 grön paprika
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 kruka färsk persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 gurka
  • 2 limefrukter

Gör så här

  1. Blanda ihop vattnet och saltet tills saltet lösts upp och lägg ner fisken, låt ligga 30 min.
  2. ⁠⁠Skär rättikan i 1cm stora kuber, lägg ner i skål med ponzu ( alt. Soya och citronjuice)
  3. Blanda ner alla grönsaker och tillsätt lime juice i mixer tills det blir en slät puré, tillsätt lite vatten om den blir för fast.
  4. ⁠Ta grönsakspurén och lägg den i en sil med en fiberduk i och låt saften rinna av i en skål under silen, lägg grönsakspurén i kylen och låt hänga någon timme
  5. ⁠⁠Skär upp fisken i tunna skivor
  6. ⁠Ta grönsaksjuicen och smaka upp med lime
  7. ⁠Lägg upp allt som du vore en michelinkock. Avsluta med lite forellrom.