Riktig renskav

koket.se
Riktig renskav

Riktig renskav

Av: Kristoffer Åström

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

1 h

"Handskuren renskav är bland det finaste man kan äta från renen. Det finns färdigskuren renskav att köpa, se då till att välja en skav av hög kvalité, gärna med Renlyckas kvalitetssigill. Det är även gott att blanda ned svamp, morot eller äpple i renskaven." /Kristoffer Åström

Se Kristoffer Åström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g rökt renstek, fryst
  • 1 gul lök
  • 6-8 potatisar (medelstora)
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 0,5 krm svartpeppar
  • vatten (till kokning)

Servering

  • lingon

Gör så här

  1. Tina steken i rumstemperatur i 2 timmar.
  2. Skiva "skava" steken i 3–5 millimeters bitar.
  3. Hacka lök.
  4. Koka upp potatis i saltat vatten och låt sjuda i 25–30 minuter, testa med en sticka.
  5. Bryn lök i en vid panna. Tillsätt kött och stek tills vätskan nästan kokat bort.
  6. Häll på grädde och salt. Koka ned till en krämig sås, det tar ca 10 minuter.
  7. Servera med kokt potatis och lingon.