Rigatoni med krämig paprikasås och vitlöksfräst zucchini

46 röster
30 min
4

Vegetarisk pastarätt där mjukfräst paprika mixas till en krämig och gräddig sås smaksatt med vitlök och basilika. Till serveras fräst zucchini.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g rigatoni
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 torkad peperoncino (chili), liten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk oregano
  • 10 färska basilikablad
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och svartpeppar
  • 2,5 dl mellangrädde

Vitlöksstekt zucchini

  • 2 zucchini
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • färskriven parmesanost för att strö över

Gör så här

  1. Ansa och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skär lök och vitlök i bitar.
  2. Hetta upp olivolja en kastrull och lägg i lök, vitlök och peperoncino. Låt fräsa på låg värme i 5 minuter. Passa noga så att de inte bränns vid. Ta upp peperoncinon och kasta den.
  3. Tillsätt paprika, oregano, basilika, salt, peppar och vitvinsvinäger. Låt alltsammans koka på låg värme i ca 10 minuter eller tills paprikan mjuknat.
  4. Tillsätt grädden, rör eller mixa såsen till en jämn och krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vitlöksstekt zucchini
    Skölj zucchinin och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn zucchiniskivorna i omgångar tillsammans med vitlök och salt. Börja med hög värme och sänk sedan när zucchinin har fått fin färg. Fortsätt att steka på låg värme tills skivorna mjuknat.
  6. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt rinna av i ett durkslag.
  7. Blanda pasta med paprikasåsen. Tillsätt lite olivolja och blanda. Strö över lite parmesanost och servera med zucchinin på toppen.
15 september 2018
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept