Rice noodles med crispy tofu
Rice noodles med crispy tofu
12 ingredienser
20 m
Risnudlar med krispig tofu, färska örter och jordnötter är en snabb rätt som passar perfekt under vardagen.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1 förp tofu (hård)
- 2 msk japansk soja
- 1 msk färsk ingefära, finhackad
- 2 klyftor vitlök, finhackade
- 1 morot, finstrimlad
- 2 msk risvinäger
- 1 msk strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 gurka
- 4 port risnudlar
- 1 dl blandade örter, färska (t.ex. koriander, mynta och thaibasilika)
- 0,5 dl jordnötter, hackade
Gör så här
- Smula sönder tofun och stek i olja i en het panna tills den blir knaprig.
- Tillsätt soja, ingefära och vitlök. Fräs snabbt runt och dra åt sidan.
- Skala och strimla moroten tunt och blanda med risvinäger, socker och salt.
- Finstrimla gurkan.
- Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
- Lägg nudlarna i en skål och toppa med tofu, örter, morötter, gurka och jordnötter.