Rice noodles med crispy tofu

koket.se
rice noodles emd crispy tofu
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rice noodles med crispy tofu

12 ingredienser

20 m

Risnudlar med krispig tofu, färska örter och jordnötter är en snabb rätt som passar perfekt under vardagen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp tofu (hård)
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk färsk ingefära, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 morot, finstrimlad
  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 gurka
  • 4 port risnudlar
  • 1 dl blandade örter, färska (t.ex. koriander, mynta och thaibasilika)
  • 0,5 dl jordnötter, hackade

Gör så här

  1. Smula sönder tofun och stek i olja i en het panna tills den blir knaprig.
  2. Tillsätt soja, ingefära och vitlök. Fräs snabbt runt och dra åt sidan.
  3. Skala och strimla moroten tunt och blanda med risvinäger, socker och salt.
  4. Finstrimla gurkan.
  5. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg nudlarna i en skål och toppa med tofu, örter, morötter, gurka och jordnötter.