• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Revbensspjäll med ingefära

Revbensspjäll med ingefära
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Revbensspjäll med ingefära

3 steg att laga

8 ingredienser

Revbensspjäll och ingefära passar bra ihop. De här spjällen kan du med fördel servera som varmrätt eller på en buffé. Varför inte på julbordet?

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 3 msk honung
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk citron, pressad
  • 2 msk färsk ingefära, riven

Till servering:

  • syltad ingefära

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°. Krydda köttet med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form och sätt in den i mitten av ugnen.
  2. Låt köttet steka i ca 1 1/2 timme. Köttet är färdigt när benen kan lossas från köttet.
  3. Blanda honung, soja, citron och ingefära i en kastrull och värm upp. Skär köttet i bitar och pensla spjällen med blandningen. Ställ in i ugnen i ca 5 minuter. Servera med syltad ingefära.