Rosensockerkaka

Rosensockerkaka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Renée Voltaire
Renée Voltaire

Rosensockerkaka

8 ingredienser

50 min

Sockerkaka med doft av rosor!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl rörsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 20 små torkade rosenblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en form och strö hälften av rosenbladen i botten på formen.
  2. Rör smör och socker så det blir poröst. Tillsätt äggen. Blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och resten av rosenbladen.
  3. Rör snabbt till en jämn smet och häll smeten i formen. Grädda i nedersta delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.
  4. Låt kakan svalna innan du stjälper ut den.