Regnbågspannkakor

Regnbågspannkakor
Foto: David Frenkiel

Regnbågspannkakor

7

5 steg att laga

12 ingredienser

45 m

”De här pannkakorna får färg och smak av olika grönsaker och uppskattas av både barn och vuxna – en toppenmåltid helt enkelt.” /David Frenkiel och Luise Vindahl 

Receptet är ur boken Little Green Kitchen, Norstedts.

Ingredienser

portioner10 - 14 portioner
  • 5 ägg
  • 2,5 dl rismjöl (eller dinkelmjöl) [150 g]
  • 5 dl havredryck
  • 0,5 tsk havssalt
  • 2 msk smör, till stekning (eller kokosolja)

Smaksättning

  • 1 dl färsk spenat
  • 0,5 dl färska örter (färsk basilika, mynta eller persilja)
  • 1 rödbeta, skalad och riven
  • 1 morot, skalad och riven

Till servering

  • cottage cheese
  • morot, rivna
  • citron, pressad

Gör så här

  1. Knäck äggen i en mixer eller matberedare. Tillsätt rismjöl, havremjölk, salt och valfri smaksättning och kör till en slät smet. Låt smeten svälla i 20 minuter innan du steker pannkakorna (du kan också steka dem direkt men då blir de svårare att vända).
  2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna på medelhög värme. Vispa upp smeten och häll ¾ dl i stekpannan. Stek i 1–2 minuter, eller tills små bubblor bildas på ytan och undersidan är gyllenbrun.
  3. Dra med en stekspade runt kanterna, vänd försiktigt på pannkakan och stek den andra sidan i 1–2 minuter. Lägg pannkakan på en tallrik och upprepa med resten av smeten (du kan behöva sänka värmen något efter de första pannkakorna).
  4. Färdiga pannkakor kan förvaras i kylskåpet i 3–4 dagar och smeten kan sparas i kylskåpet i 2–3 dagar.
  5. Servering
    Servera pannkakorna varma eller kalla. Lägg lite keso och morötter mitt på, pressa över citron och rulla ihop pannkakan.
TIPS!
läs mer
Vad är blått vin

Vad är blått vin?

Vad är egentligen blått vin - och hur smakar det?

Läs mer