Färsk ravioli fylld med hummerklor och mascarpone serveras här i en len, djup hummerbisque som skummar lätt över tallriken. Toppen pryds av hummerstjärt, svart stenbitsrom och frisk körvel – lyxigt och elegans!
Ingredienser
portioner
Pastan
200 g durumvetemjöl
1 ägg
1 äggula
1 msk olivolja
0,5 krm salt
Fyllning
2 hummerklor, kokta (köttet finhackat)
100 g mascarpone
0,5 citron, zest
salt
svartpeppar
Hummerbisque
1 hummer, kokt (skal och huvud)
1 schalottenlök
2 klyftor vitlök
1 morot, tärnad
1 fänkål, hackad
1 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl grädde
100 g smör
salt
peppar
Topping
hummerstjärt (delade på längden)
2 msk svart stenbitsrom
färsk körvel
Gör så här
Raviolidegen
Häll mjölet på en bänk och gör en grop i mitten.
Knäck i ägget och äggulan, tillsätt olja och salt.
Knåda ihop degen i ca 10 minuter tills degen är elastisk. Plasta in och låt vila i 30 minuter.
Förbered fyllningen
Hacka hummerköttet från klorna fint.
Blanda med mascarpone, citronzest, salt och peppar.
Ställ i kylen medan pastan vilar.
Koka hummerbisquen
Krossa hummerskalen grovt.
Rosta hummerskalen i en stekpanna hårt
Tillsätt sedan schalottenlök, vitlök, morot och selleri i smör och stek tillsammans med hummerskalen
Tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut.
Häll i vin och låt det reducera.
Häll på vatten och låt småputtra i 30 minuter.
Sila bort skalen och grönsakerna.
Koka upp buljongen igen, tillsätt grädde och mixa slätt med smör. Smaka av med salt och peppar.
Kavla och fyll raviolin
Kavla ut pastadegen tunt helt i pasta maskin
Klicka ut fyllning på ena halvan av degen med 5 cm mellanrum.
Pensla med lite vatten runt fyllningen och lägg över den andra halvan av degen.
Tryck ut luft och skär ut ravioli med en stans
Koka ravioli och montera rätten
Koka raviolin i saltat vatten i 2–3 minuter.
Värm bisquen och skumma upp den lätt med en stavmixer.
Lägg raviolin i en djup tallrik, skeda över bisque.
Toppa med en halv hummerstjärt, stenbitsrom och körvel.