Ravioli med hummerbisque

NYHET
Ravioli med hummerbisque
Foto: TV4
Ylva Lindfors
Ylva Lindfors

Ravioli med hummerbisque

Av: Ylva Lindfors

Från: Sveriges mästerkock

25 ingredienser

Färsk ravioli fylld med hummerklor och mascarpone serveras här i en len, djup hummerbisque som skummar lätt över tallriken. Toppen pryds av hummerstjärt, svart stenbitsrom och frisk körvel – lyxigt och elegans!

Ingredienser

portioner

Pastan

  • 200 g durumvetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Fyllning

  • 2 hummerklor, kokta (köttet finhackat)
  • 100 g mascarpone
  • 0,5 citron, zest
  • salt
  • svartpeppar

Hummerbisque

  • 1 hummer, kokt (skal och huvud)
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 morot, tärnad
  • 1 fänkål, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör
  • salt
  • peppar

Topping

  • hummerstjärt (delade på längden)
  • 2 msk svart stenbitsrom
  • färsk körvel

Gör så här

Raviolidegen

  1. Häll mjölet på en bänk och gör en grop i mitten.
  2. Knäck i ägget och äggulan, tillsätt olja och salt.
  3. Knåda ihop degen i ca 10 minuter tills degen är elastisk. Plasta in och låt vila i 30 minuter.

Förbered fyllningen

  1. Hacka hummerköttet från klorna fint.
  2. Blanda med mascarpone, citronzest, salt och peppar.
  3. Ställ i kylen medan pastan vilar.

Koka hummerbisquen

  1. Krossa hummerskalen grovt.
  2. Rosta hummerskalen i en stekpanna hårt
  3. Tillsätt sedan schalottenlök, vitlök, morot och selleri i smör och stek tillsammans med hummerskalen
  4. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa någon minut.
  5. Häll i vin och låt det reducera.
  6. Häll på vatten och låt småputtra i 30 minuter.
  7. Sila bort skalen och grönsakerna.
  8. Koka upp buljongen igen, tillsätt grädde och mixa slätt med smör. Smaka av med salt och peppar.

⁠Kavla och fyll raviolin

  1. Kavla ut pastadegen tunt helt i pasta maskin
  2. Klicka ut fyllning på ena halvan av degen med 5 cm mellanrum.
  3. Pensla med lite vatten runt fyllningen och lägg över den andra halvan av degen.
  4. Tryck ut luft och skär ut ravioli med en stans

Koka ravioli och montera rätten

  1. Koka raviolin i saltat vatten i 2–3 minuter.
  2. Värm bisquen och skumma upp den lätt med en stavmixer.
  3. Lägg raviolin i en djup tallrik, skeda över bisque.
  4. Toppa med en halv hummerstjärt, stenbitsrom och körvel.