• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Ravioli fylld med tallegiokräm

ravioli med tallegio
Foto: Isabella Morrone
Isabella Morrone
Isabella Morrone

Ravioli fylld med tallegiokräm

16 steg att laga

9 ingredienser

45 min

Smarrig ravioli med smak av tallegio och tryffel. Perfekt lyxig helgmiddag att bjuda på! 

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g durumvetemjöl
  • 6 ägg
  • 500 g taleggioost (lagrad, utan kant)
  • 0,5 dl grädde
  • 1 salt
  • 300 g smör
  • 0,5 msk tryffelolja, av bra kvalitet, gärna tartuflanghe
  • 1 kruka salvia
  • 1 kruka tryffel

Gör så här

  1. Blanda allt i en degblandare.
  2. Dela degen i tre bitar, plasta in degen i plastfolie och låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
  3. Tärna taleggio, lägg i kastrull med grädden, värm på svag värme så osten smälter lite. Tillsätt salt.
  4. Lyft upp osten och mixa den med lite av vätskan tills den är slät.
  5. Lägg i spritspåse och låt svalna.
  6. Kavla ut pastadegen tunt på mjölad bänk eller använd pastamaskin.
  7. Kavla ut till ca 3 mm.
  8. Klicka ut krämen och pensla med lite vatten runt omkring så degen fastnar, stäng degen och stansa eller skär ut dina ravioli.
  9. Låt vila på en bricka med smörpapper pudrad med durumvete, täck med kökshandduk. Låt stå i kyl om det är till morgondagen, annars funkar det bra i några timmar i rumstemperatur.
  10. Koka upp en stor kastrull med grovsaltat vatten.
  11. Värm 3 dl vatten med smör i en annan stor kastrull.
  12. Koka pastan 2 minuter, lyft upp och lägg i smörsåsen, koka ihop och rör om försiktigt i ca 1-2 minuter.
  13. Stäng av värmen.
  14. Droppa i lite tryffelolja.
  15. Servera med salvia och färsk tryffel. Alternativt inlagd hackad tryffel i smörsåsen.
  16. Tips, fritera gärna salvian, det är väldigt gott att strössla över!