Rätt kaffe till maten

För den som vill optimera smakerna och finliret med att kombinera mat och kaffe kommer här några enkla rekommendationer.

Grundregeln är: Milt kaffe efter mild mat, och kraftigare kaffe efter kraftfull mat. Att smakrik mat möts av kraftfull dryck, och mild mat möts av mild dryck, för att det ena inte ska dominera över det andra är vägledande även i vinvärlden.

Milda: Passar till: fisk, skaldjur, fågel, kalv, nöt, vilt, husmanskost

Fylliga: Passar till: nöt, kalv, fisk, skaldjur, fågel

Starka: Passar till: Vilt, nöt, kalv. Lamm, fisk, skaldjur, fågel

Men det finns egentligen inget rätt eller fel, allt är ju en högst personlig smaksak.

Fler tips!

  • Bananpannkakor med blåbärsmascarpone

    Pannkaksfest!

    Här hittar du alla recept och varianter på pannkakor, våfflor och plättar!
  • header_Bästa kladdkakan -så pimpar du den

    Bästa kladdkakan - så pimpar du den

    En kladdig kladdkaka är det bästa enligt många. Kombinera den med en galet god topping, som även gör den extra snygg, och den kommer bli den bästa kladdkakan du smakat.

    I Tea Malmegårds tårtkurs finns alla knep för hur du lyckas med ditt tårtbak. I listan nedan kan du ta del av hennes tips på hur du enkelt gör din kladdkaka till den absolut bästa!
    Sponsrat innehåll
  • Äppelpaj de luxe

    Älskade äpplen

    Ljuvliga smulpajer, perfekt äppelmos, must och bakverk - helt enkelt alla recept du behöver efter äppelskörden!
  • Salty caramel cheesecake på kladdkakebotten

    Baka med dulce de leche

    Enkla och syndigt goda bakverk med vår allas favorit - dulce de leche
  • Superenkla hallongrottor

    Gott med bär

    Baka spröda hallongrottor, gör en maffig våffeltårta eller grädda glutenfria bananpannkakor.
    Sponsrat innehåll
  • SYLTA & SAFTA 7 tillbehör_header

    Safta och sylta

    Här tipsar vi om 7 smarta tillbehör som gör din saftning och syltning riktigt smidig och lätt.
    Presenteras av Kökets butik
  • camilla carousel

    Bästa bloggen för fikatips

    Kolla in alla smarriga baktips från bloggen My Kitchen Stories!