Rätt kaffe till maten

För den som vill optimera smakerna och finliret med att kombinera mat och kaffe kommer här några enkla rekommendationer.

Grundregeln är: Milt kaffe efter mild mat, och kraftigare kaffe efter kraftfull mat. Att smakrik mat möts av kraftfull dryck, och mild mat möts av mild dryck, för att det ena inte ska dominera över det andra är vägledande även i vinvärlden.

Milda: Passar till: fisk, skaldjur, fågel, kalv, nöt, vilt, husmanskost

Fylliga: Passar till: nöt, kalv, fisk, skaldjur, fågel

Starka: Passar till: Vilt, nöt, kalv. Lamm, fisk, skaldjur, fågel

Men det finns egentligen inget rätt eller fel, allt är ju en högst personlig smaksak.

Fler tips!

  • Tobleroneparfait med halloncoulis

    Hemgjord glass utan glassmaskin

    Recept som gör det enkelt att göra egen glass. Goda glasspinnar, krämig gräddglass eller fantastisk parfait.
  • 5 konditorsknep - rätt verktyg

    Lyckas med tårtor

    Lär dig allt om tårtbottnar, fyllningar och tårtdekorationer i Teas tårtkurs.
    I samarbete med Kökets kurser
  • Somrig bärtårta med apelsin- och fläderfyllning

    Bjud på paj

    Här hittar du allt från klassiska smulpajer och galetter till tarte tatines och citronmarängpajer.
  • Leilas jordgubbstårta med lemon curd

    Somriga jordgubbstårtor

    I rulltårta, med maräng eller ihop med choklad? Vi har jordgubbstårtor för alla smaker.
  • Superenkla hallongrottor

    Gott med bär

    Baka spröda hallongrottor, gör en maffig våffeltårta eller grädda glutenfria bananpannkakor.
    Sponsrat innehåll
  • kaffekoppar kvadrat

    Presenttips till kaffesugna

    Spana in de mest populära kaffekopparna i butiken! Är din favorit med?
    Utvalt från Kökets butik
  • camilla carousel

    Bästa bloggen för fikatips

    Kolla in alla smarriga baktips från bloggen My Kitchen Stories!
  • Per Morbergs pavlovatårta2

    7 enkla och löjligt goda tårtor

    Här hittar du enkla recept på tårtor du kan slänga ihop på momangen!