Ratatouille med kyckling och klyftpotatis

Kronfågel Ratatouille med KycklingSteak och klyftpotatis
Foto: Kronfågel

Ratatouille med kyckling och klyftpotatis

14 ingredienser

20 m

Kyckling i ugn eller stekt kyckling tillsammans med en klassisk fransk ratatouille och klyftpotatis. Det här är en riktigt god och enkel rätt att tillaga. Perfekt till både en lyxig helgbjudning eller snabb vardagsmiddag!

Tips! Kycklingen blir som bäst, mest saftig och god när innertemperatur är 70 grader.

Kronfågel kycklingsteak NY

Svensk kycklingsteak från Kronfågel \- Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner

KycklingSteak

  • 4 Kronfågel KycklingSteak
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja, till stekning

Ratatouille

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 zucchini, tärnad
  • 2 röda paprikor, tärnad
  • 1 aubergine, tärnad
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad dragon
  • salt

Gör så här

KycklingSteak

  1. Salta och krydda kycklingen efter egen smak. Tillaga kycklingen enligt någon av nedanstående moment.

Tillagning i panna och ugn

  1. Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek ca 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader varmluftsugn (175 grader vanlig ugn) i ca 15 minuter.

Tillagning i panna

  1. Stek kycklingen i en stekpanna på medelvärme ca 12 minuter.

Tillagning i ugn

  1. Stek i 175 grader varmluft (200 grader vanlig ugn) i ca 20 minuter.

Ratatouille

  1. Hetta upp en gryta och tillsätt olja. Fräs alla de hackade grönsaker i en kastrull ca 3 minuter och tillsätt tomatpuré och fräs 30 sekunder.
  2. Häll i tomatjuice och låt sjuda ca 5-10 minuter. Tillsätt örter och koka upp. Smaka av med salt.

Servering

  1. Servera med klyftpotatis eller rostad färskpotatis
TIPS!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling? **[Klicka här!](https://www.koket.se/kronfagel)**