Ramslök- och parmesanbröd samt feta- och ndujabröd

Ramslök- och parmesanbröd samt feta- och ndujabröd NY
Foto: TV4

Ramslök- och parmesanbröd samt feta- och ndujabröd

Av: Mia Ottosson

Från: Hela Sverige bakar

22 ingredienser

Ingredienser

Deg

  • 28 g torrjäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 4 msk olivolja
  • 720-840 g vetemjöl (12-14 dl)

Ramslökspesto

  • 60 g ramslök
  • 30 g pinjenötter
  • 50 g parmesanost
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 1 citron

Nduja- och fetaostfyllning

  • 5 msk nduja
  • 150 g fetaost
  • 2 tsk paprikapulver
  • chiliflakes, efter smak
  • 0,5 dl rapsolja

Garnering

  • 1 ägg
  • sesamfrön, svarta och vita
  • flingsalt
  • 3 msk honung

Gör så här

Ramslökspesto

  1. Mixa samman ramslök, pinjenötter och parmesan till en slät massa, låt det gärna vara lite bitar av nötterna kvar så det blir det ett gott crunch. Häll i oljan till önskad konsistens och smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.

Nduja- och fetaostfyllning

  1. Vispa nduja, fetaost, paprikapulver, chiliflakes och rapsolja fluffigt.

Deg

  1. Börja med att blanda hälften av vetemjölet med jästen och låt stå. Värm mjölk och smör till ca 40-41 grader. Blanda alla ingredienser i maskin och knåda i 5–10 minuter. Tillsätt resten av mjölet pö om pö tills du har en jämn och härlig deg.

Utbakning

  1. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Stryk på ramslökspesto på den ena och rulla ihop. Bred ut ett nduja och fetaostfyllning på den andra och rulla ihop. Dela varje rulle i 12 bitar och låt dem jäsa på bakplåtspapper under handduk till dubbel storlek.
  2. Sätt ugnen på 250 grader.
  3. Pensla ramslöksbullarna med ett uppvispat ägg, strö på sesamfrön och flingsalt. Grädda i 8–10 minuter.
  4. Grädda nduja och fetaostbullarna ”naturella” och värm sedan 3 msk honung och penslar de färdiggräddade bullarna. Ät dem gärna till en god soppa!