Ramen med tomatbuljong och kycklingköttbullar

NYHET
Ramen med tomatbuljong och kycklingköttbullar
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Ramen med tomatbuljong och kycklingköttbullar

24 ingredienser

Saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong – en värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup.. Toppa med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen.

Ingredienser

portioner

Kycklingköttbullar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk hoisinsås
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar

Tomatbuljong

  • 1 burk konserverade plommontomater (à ca 400 g)
  • 1 l kycklingbuljong
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk neutral olja
  • salt

Till servering

  • 4 ramennudlar (eller vetenudlar)
  • 4 ägg
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 salladslökar, tunt skivad
  • 1 tomat, skivad
  • chiliolja (valfritt)
  • sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarna till en jämn smet. Forma små bollar av smeten med blöta händer. Stek dem lätt i olja tills de får lite yta – de kommer att sjuda klart i buljongen. Lyft upp och lägg åt sidan.
  2. I en stor kastrull, fräs vitlök och lök i olja några minuter. Häll i krossade tomater, kycklingbuljong, soja, socker, och salt. Låt sjuda i 10 minuter. Om du vill ha buljongen helt slät kan du mixa ihop allt med stavmixer.
  3. Lägg kycklingbullarna i buljongen och låt dem sjuda 9-10 minuter tills de är helt genomkokta.
  4. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Koka äggen, 6-7 minuter för krämig gula.
  5. Lägg nudlar i djupa skålar. Häll över den heta tomatbuljongen och lägg på några köttbullar per portion. Toppa med ett halverat ägg, några tomatklyftor, sesamfrön, salladslök och gärna lite chiliolja.