Saftiga kycklingköttbullar i en mustig tomatbuljong – en värmande skål med asiatiska smaker och härligt djup.. Toppa med krämigt ägg, färsk koriander och en skvätt chiliolja för den där extra touchen.
Blanda ihop alla ingredienser till kycklingköttbullarna till en jämn smet. Forma små bollar av smeten med blöta händer. Stek dem lätt i olja tills de får lite yta – de kommer att sjuda klart i buljongen. Lyft upp och lägg åt sidan.
I en stor kastrull, fräs vitlök och lök i olja några minuter. Häll i krossade tomater, kycklingbuljong, soja, socker, och salt. Låt sjuda i 10 minuter. Om du vill ha buljongen helt slät kan du mixa ihop allt med stavmixer.
Lägg kycklingbullarna i buljongen och låt dem sjuda 9-10 minuter tills de är helt genomkokta.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola med kallt vatten för att stoppa tillagningen. Koka äggen, 6-7 minuter för krämig gula.
Lägg nudlar i djupa skålar. Häll över den heta tomatbuljongen och lägg på några köttbullar per portion. Toppa med ett halverat ägg, några tomatklyftor, sesamfrön, salladslök och gärna lite chiliolja.