Ramen med blåmusslor

koket.se
Ramen med blåmusslor
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Ramen med blåmusslor

20 ingredienser

30 m

Ramen med blåmusslor, udonnudlar, persilja, ingefära och chili är både smakrikt och värmande!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 2 förp blåmusslor
  • 3 dl vitt vin
  • 2 msk misopasta
  • 1 l vatten
  • 15 cm konbu
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk soja
  • 2 msk smör
  • 1 knippe persilja
  • salt
  • peppar
  • 1 morot, finstrimlad
  • 1 förp pak choi, finstrimlad
  • 200 g udonnudlar, kokta
  • chilifrukt (att toppa med)
  • färsk koriander (att toppa med)
  • färsk ingefära (att toppa med)

Gör så här

  1. Hacka vitlök, chili och lök fint och fräs i en varm kastrull med lite olja. Häll sedan ner musslor och vitt vin. Sätt på ett lock och låt koka i ca 2–3 minuter.
  2. Sila sedan av buljongen i en ny kastrull och ställ tillbaka på spisen. Låt musslorna stå vid sidan om medan du kokar ner buljongen.
  3. Tillsätt sedan misopasta, 1 liter vatten och konbu i buljongen. Koka ca 1 timme på medelhög värme. Sila sedan ner i en ny kastrull.
  4. Tillsätt ingefära, soja, smör och persilja. Mixa och smaka av med salt och peppar.
  5. Tillsätt musslorna i buljongen och låt värma ca 3 minuter innan servering.
  6. Finstrimla morot och pak choi.
  7. Placera varma nudlar i botten på tallriken och sedan grönsakerna.
  8. Toppa med finstrimlad chili, koriander och ingefära.