Ramen med blåmusslor
Ramen med blåmusslor
20 ingredienser
30 m
Ramen med blåmusslor, udonnudlar, persilja, ingefära och chili är både smakrikt och värmande!
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 2 klyftor vitlök
- 1 chilifrukt
- 1 gul lök
- 2 förp blåmusslor
- 3 dl vitt vin
- 2 msk misopasta
- 1 l vatten
- 15 cm konbu
- 1 msk färsk ingefära, riven
- 2 msk soja
- 2 msk smör
- 1 knippe persilja
- salt
- peppar
- 1 morot, finstrimlad
- 1 förp pak choi, finstrimlad
- 200 g udonnudlar, kokta
- chilifrukt (att toppa med)
- färsk koriander (att toppa med)
- färsk ingefära (att toppa med)
Gör så här
- Hacka vitlök, chili och lök fint och fräs i en varm kastrull med lite olja. Häll sedan ner musslor och vitt vin. Sätt på ett lock och låt koka i ca 2–3 minuter.
- Sila sedan av buljongen i en ny kastrull och ställ tillbaka på spisen. Låt musslorna stå vid sidan om medan du kokar ner buljongen.
- Tillsätt sedan misopasta, 1 liter vatten och konbu i buljongen. Koka ca 1 timme på medelhög värme. Sila sedan ner i en ny kastrull.
- Tillsätt ingefära, soja, smör och persilja. Mixa och smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt musslorna i buljongen och låt värma ca 3 minuter innan servering.
- Finstrimla morot och pak choi.
- Placera varma nudlar i botten på tallriken och sedan grönsakerna.
- Toppa med finstrimlad chili, koriander och ingefära.