Räkpanna

Räkpanna
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Räkpanna

10 ingredienser

En välkryddad räkstuvning serverad med nykokt ris eller pasta. En uppskattad kvällsrätt serverad med gott brytbröd.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 6-800 g räkor med skal
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk margarin
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 2,5 dl mellangrädde
  • salt
  • peppar
  • kokt ris

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala räkorna.
  2. Fräs lök, curry och paprika med matfettet i en traktörpanna. Späd med grädde, tillsätt tomatpuré, koka sakta 10 min. Krydda.
  3. Lägg i räkorna, koka upp hastigt och servera genast med kokt ris till.