Raggmunkar med fläsk

Raggmunkar med fläsk
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Raggmunkar med fläsk

8 ingredienser

Raggmunkar förväxlas ofta med rårakor men skiljer sig genom att den rårivna potatisen blandas med pannkakssmet, vilket ger en stabilare och mer pannkaksliknande maträtt. Till raggmunkar serveras stekt fläsk och lingon.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • 1 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 50 g smör
  • rårörda lingon
  • rimmat fläsk, stekt

Gör så här

  1. Gör en pannkakssmet av ägg, mjöl och mjölk.
  2. Skala potatisen och riv den på ett rivjärn direkt ner i smeten så hinner den inte mörkna. Salta.
  3. Stek små plättar av smeten i smör på måttlig värme så att potatisen hinner bli genomstekt. Servera med rårörda lingon och stekt rimmat fläsk.