Rågchips med smetana, rödingrom, rödlök och gräslök

Rågchips med smetana, rödingrom, rödlök och gräslök
Foto: TV4
Emma Shields - KK 2019
Emma Shields - KK 2019

Rågchips med smetana, rödingrom, rödlök och gräslök

Av: Emma Shields

Från: Kockarnas kamp

8 ingredienser

75 m + tid i kyl

Hemgjort snacks när det är som bäst! Frasiga rågchips som serveras med smetana, rödingrom, rödlök och gräslök.

Ingredienser

portioner

Rågchips

  • 1 dl rågflingor
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl rapsolja

Romdipp

  • 1 dl smetana
  • 50 g rödingrom
  • 1 rödlök
  • 0,5 kruka gräslök

Gör så här

  1. Lägg rågflingor och vatten i en kastrull och låt smeten koka ca 30 minuter.
  2. Mixa smeten och stryk ut den tunt på bakplåtspapper. Torka chipset i ugn på 90 grader tills det är helt torrt. Fukta chipset lätt och förvara i kyl över natten.
  3. Värm rapsoljan till 190 grader och fritera chipsen tills dem har fått fin färg. Lyft upp på papper och salta.
  4. Finhacka rödlök och gräslök fint. Lägg smetana i en skål och toppa med rödingrom och lök.