Rädisor med ramslöksaioli
Rädisor med ramslöksaioli
7 ingredienser
20 m
Färska rädisor med en krämig ramslöksaioli är ett perfekt tilltugg i vårvärmen.
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1-2 knippen rädisa
- 15 blad ramslök
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk vitvinsvinäger
- 3 dl neutral rapsolja
- salt
Gör så här
- Lägg rädisorna i iskallt vatten i kylen.
- Häll kokande vatten över ramslöken och skölj den sedan snabbt i kallt vatten. Krama ur vattnet.
- Lägg ramslök, ägg, dijonsenap och vinäger i en mixerkanna.
- Häll på all olja och sänk ned mixerstaven. Mixa upp och ned tills du har en slät och tjock majonnäs. Smaka av med salt.
- Servera rädisorna (och eventuellt andra späda primörer) med dippen.