Rädisor med ramslöksaioli

koket.se
Rädisor med ramslöksaioli
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rädisor med ramslöksaioli

7 ingredienser

20 m

Färska rädisor med en krämig ramslöksaioli är ett perfekt tilltugg i vårvärmen.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1-2 knippen rädisa
  • 15 blad ramslök
  • 1 ägg
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 3 dl neutral rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Lägg rädisorna i iskallt vatten i kylen.
  2. Häll kokande vatten över ramslöken och skölj den sedan snabbt i kallt vatten. Krama ur vattnet.
  3. Lägg ramslök, ägg, dijonsenap och vinäger i en mixerkanna.
  4. Häll på all olja och sänk ned mixerstaven. Mixa upp och ned tills du har en slät och tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  5. Servera rädisorna (och eventuellt andra späda primörer) med dippen.