Radicchiosallad med brynt smör
NYHET

Radicchiosallad med brynt smör
8 ingredienser
20 m
Radicchiosallad med brynt smör, rostade pistagenötter och parmesanost är ett fräscht tillbehör att servera nu på sensommaren.
Ingredienser
- 1 radicchiohuvud (treviso eller castelfranco-sallad)
- 30 g smör
- 50 g pistagenötter
- 1 citron
- 1 knippe thaibasilika
- parmesanost (till garnering)
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Plocka ner salladen i mindre bitar, skölj och kör i salladsslunga för att torka den.
- Bryn smöret i en kastrull.
- Rosta pistagenötterna i ugnen tills de har fått lite färg, ca 10 minuter.
- Lägg den avrunna salladen i en stor bunke. Häll över det brynta smöret medan det är varmt så det inte stelnar på salladen.
- Smaka upp med citronjuice och hackade pistagenötter. Vänd runt så att alla blad blir ordentligt dressade.
- Placera salladen luftigt på ett stort fat och garnera med thaibasilika.
- Riv generöst med parmesanost över salladen samt salta och peppra.