Råbiff med dijonmajonnäs och friterad svartkål

POPULÄRT
koket.se
Råbiff med dijonmajonnäs och friterad svartkål
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Råbiff med dijonmajonnäs och friterad svartkål

15 ingredienser

30 m

Lisa Lemkes goda version på råbiff med senapsmajonnäs, picklade grönsaker, friterad svartkål och rå äggula. Perfekt fredagsmiddag!

Tips! Får du tag på lite vinäger, sirap eller olja gjord på granskott så är det makalöst gott att bara droppa några droppar över rätten.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötinnanlår, från charkdisken (flankstek, ryggbiff eller oxfilé går också bra)
  • 2 msk worcestersås
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Dijonmajonnäs

  • 1,5 msk dijonsenap
  • 2-3 dl majonnäs

Tillbehör

  • 0,5 rödlök
  • 1 morot (liten)
  • 0,5 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • färsk pepparrot, fint riven
  • 4 äggulor (gärna vaktel men små äggulor går också bra)
  • 6-8 blad svartkål
  • frityrolja

Gör så här

  1. Börja med dijonmayon, blanda majonnäs och senap. Smaka av majonnäsen med salt och ställt åt sidan.
  2. Koka upp ättika, socker och vatten och låt svalna tills den är ljummen. Skala och skiva rödlök och morot mycket tunt. Lägg ner morot och rödlök i den ljumna lagen (låt den inte vara för varm!) och låt stå ca 20 minuter (eller länge).
  3. Putsa köttet och antingen skrapa, mal eller strimla det till en färs. Arbeta samman med
  4. worchestershiresås till en färs-liknande blandning och smaka av med salt och svartpeppar. Tänk på att inte arbeta färsen för mycket då blir den bara kompakt .
  5. Skär bort den grova stjälken från svartkålen och strimla resten fint. Fritera det i het olja (ca 180 grader) tills kålen är krispig, ha alltid ett lock redo om något skulle gå fel i kastrullen så kan du låga på locket. Låt rinna av på hushållspapper och krydda med fint salt.
  6. Klicka ut dijonmayon på tallrikar. Fördela färs över i en lös biff och lägg på en äggula per biff samt riven pepparrot. Krydda med lite extra söndersmulat flingsalt och nymalen svartpeppar. Lägg morot och lök över. Toppa med rikligt med svartkål. Servera genast.