Rabarbervåfflor med vaniljkräm och jordgubbssylt

BOB Rabarbervåfflor med vaniljkräm och jordgubbssylt
Foto: Köket.se

Rabarbervåfflor med vaniljkräm och jordgubbssylt

14 ingredienser

45 min

Gör sommarens godaste våfflor med rabarberkompott i smeten! Toppa med en len vaniljkräm, jordgubbar och BOB Squeezy jordgubb,

läs mer
BOB Squeezy produkter

BOB Squeezy

Med härliga solmogna bär är Squeezy en favorit hos de flesta barnfamiljer.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Rabarberkompott

  • 200 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kardemumma

Våfflor

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl standardmjölk (3%)
  • rarbarberkompotten (se ovan)

Vaniljkräm

  • 1 dl färskost
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Topping

  • BOB Squeezy Jordgubb
  • ev färska jordgubbar

Gör så här

  1. Rabarberkompott
    Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarber, socker, vatten och kardemumma i en kastrull och låt koka upp. Sjuda tills rabarbern är helt mjuk, ca 10 minuter, och dra sedan av från värmen.
  2. Våfflor
    Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret och rabarberkompotten.
  4. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
  5. Vaniljkräm
    Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljpulver.
  6. Servera våfflorna med vaniljkrämen, eventuellt färska jordgubbar och BOB Squeezy jordgubb.
TIPS!
läs mer
BOB Vit kladdkaka med hallonswirl

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept från BOB.

Läs mer