Rabarbervåfflor med vaniljkräm och jordgubbssylt

Foto: Köket.se
Rabarbervåfflor med vaniljkräm och jordgubbssylt
14 ingredienser
45 min
Gör sommarens godaste våfflor med rabarberkompott i smeten! Toppa med en len vaniljkräm, jordgubbar och BOB Squeezy jordgubb,
Ingredienser
Rabarberkompott
- 200 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 2 msk vatten
- 2 tsk malen kardemumma
Våfflor
- 100 g smör
- 3,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 ägg
- 4 dl standardmjölk (3%)
- rarbarberkompotten (se ovan)
Vaniljkräm
- 1 dl färskost
- 2 dl vispgrädde
- 0,5 tsk vaniljpulver
Topping
- BOB Squeezy Jordgubb
- ev färska jordgubbar
Gör så här
Rabarberkompott
- Skölj och skiva rabarbern. Lägg rabarber, socker, vatten och kardemumma i en kastrull och låt koka upp. Sjuda tills rabarbern är helt mjuk, ca 10 minuter, och dra sedan av från värmen.
Våfflor
- Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret och rabarberkompotten.
- Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
Vaniljkräm
- Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljpulver.
- Servera våfflorna med vaniljkrämen, eventuellt färska jordgubbar och BOB Squeezy jordgubb.
TIPS!