Rabarbersoppa med mandelbiskvier

18 röster
45 m
4
Rabarbersoppa med mandelbiskvier
Foto: TV4

Somrig soppa med rabarber och hemgjorda mandelbiskvier.

45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 300 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 3 msk strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl

mandelbiskvier

  • 100 g sötmandel, skållad och skalad
  • 2,5 dl florsocker
  • 1-2 äggvitor

Gör så här

  1. Rabarbersoppa
    Skär rabarbern i cm-stora bitar.
  2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka dem mjuka.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten till en redning. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning.
  4. Låt sedan soppan koka upp.
  5. Biskvier
    Riv mandeln.
  6. Blanda mandeln med florsockret i en skål och stöt försiktigt med en mortelstöt.
  7. Tillsätt äggvitan portionsvis tills massan är så lös att den lätt går att spritsa.
  8. Fyll mandelsmeten i en spritspåse och spritsa ut små runda kakor, ca tre cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt.
  9. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min eller tills de fått färg. De ska vara sega utanpå och mjuka inuti.
  10. Servering
    Servera soppan toppad med mandelbiskvier.
29 april 2015