Rabarbersockerlag

mathin lundgren

Rabarbersockerlag

3 ingredienser

Sockerlag med rabarber. Enkel att göra och riktigt god i drinkar.

Tips! Rabarber-resterna kan användas för att t ex. smaksätta Campari genom att låta det dra direkt i en flaska Campari i en vecka. Resultatet kan användas för att twista olika drinkar, t ex. Negroni eller Americano, efter säsong.

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 200 g rabarber
  • 1,5 dl vatten

Gör så här

  1. Mät upp strösocker och rabarber i en blender. Finfördela rabarberna i blendern så att de släpper sin juice ner i sockret och bildar en trögflytande syrup.
  2. Tillsätt 1,5 dl vatten och rör om till sockret helt har löst upp sig. Obs, rabarberna ska inte värmas.
  3. Sila av rabarber-resterna och häll upp den nu färdiga syrupen i en ren flaska och förvara i kylen.