Rabarberpajdrink

NYHET
Rabarberpajdrink
Foto: TV4

Rabarberpajdrink

13 ingredienser

30 min

En härlig drink med smak av rabarberpaj är alltid uppskattat.

Ingredienser

sats

Rabarberpajdrink

  • 50 ml Norbottens Destilleri Rhubarb Pie
  • 15 ml rabarber- och kardemummasockerlag
  • 25 ml Sandbergs Rabarbersyra
  • 2 droppar saltvatten
  • vaniljgrädde

Alkoholfri variant

  • 50 ml rabarber- och kardemummasockerlag
  • 50 ml rabarbersyra
  • 2 droppar saltvatten
  • vaniljgrädde

Rabarber- och kardemummasockerlag

  • 500 g rabarber, frysta bitar
  • 500 g vatten
  • 1 kg strösocker
  • 7 g kardemummakärnor, finmalda

Vaniljgrädde

  • 200 ml grädde
  • 10 ml Galliano Vanilj (eller 1 tsk vaniljsocker för alkoholfri variant)

Kanel- och kardemummapulver

  • 10 g malen kanel, fint mald
  • 10 g malen kardemumma, fint mald

Gör så här

Rabarberpajdrink

  1. Blanda alla ingredienser förutom vaniljgrädden i ett rörglas.
  2. Häll på is och rör tills ingredienserna är kalla.
  3. Sila upp drinken i en coupette och skikta vaniljgrädde över.
  4. Strö över kanel- och kardemummapulver.

Rabarber- och kardemummasockerlag

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp till 70 grader.
  2. Sila sedan vätskan genom en sil.
  3. Spara rabarberbitarna till en härlig kompott att servera till vaniljglass.

Vaniljgrädde

  1. Blanda vispgrädde och galliano vanilj i en flaska.
  2. Skaka tills det blandats väl och grädden tjocknat lite.

Kanel- och kardemummapulver

  1. Blanda ihop ingredienserna.