Rabarberpaj med vaniljglass
Rabarberpaj med vaniljglass
12 ingredienser
40 m + tid i frys
Har du hunnit baka någon rabarberpaj än? Den här enkla smulpajen med lika enkel hemgjord vaniljglass är ett måste i sommar!
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
Rabarber
- 700-800 g rabarber, strimlad [ca 6 stänger]
- 2 tsk vaniljpulver
- 1,1 dl strösocker
Smuldeg
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl havregryn
- 225 g smör (lite kallare än rumstemperatur)
- ca 0,5 krm salt
- 3 tsk malen kardemumma
- ca 1 dl ljus sirap
Hemmagjord vaniljglass
- 1 l grädde
- 2 burkar kondenserad mjölk
- 1 vaniljstång
Gör så här
Rabarber
- Hacka rabarbern och lägg i en form med vaniljsocker och socker.
Smuldeg
- Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.
- Fördela degen över rabarbern och grädda på 200 grader i ca 25–30 minuter
Hemmagjord vaniljglass
- Häll upp grädden i en skål tillsammans med fröna från vaniljstången.
- Vispa grädden tills den blivit tjock.
- Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör om.
- Häll upp glassmeten i en form och frys i 4–6 timmar. Rör om då och då för att förhindra att glassen blir isig.