Rabarberpaj med vaniljglass

koket.se
Rabarberpaj med vaniljglass
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Rabarberpaj med vaniljglass

12 ingredienser

40 m + tid i frys

Har du hunnit baka någon rabarberpaj än? Den här enkla smulpajen med lika enkel hemgjord vaniljglass är ett måste i sommar!

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Rabarber

  • 700-800 g rabarber, strimlad [ca 6 stänger]
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 1,1 dl strösocker

Smuldeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 225 g smör (lite kallare än rumstemperatur)
  • ca 0,5 krm salt
  • 3 tsk malen kardemumma
  • ca 1 dl ljus sirap

Hemmagjord vaniljglass

  • 1 l grädde
  • 2 burkar kondenserad mjölk
  • 1 vaniljstång

Gör så här

Rabarber

  1. Hacka rabarbern och lägg i en form med vaniljsocker och socker.

Smuldeg

  1. Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.
  2. Fördela degen över rabarbern och grädda på 200 grader i ca 25–30 minuter

Hemmagjord vaniljglass

  1. Häll upp grädden i en skål tillsammans med fröna från vaniljstången.
  2. Vispa grädden tills den blivit tjock.
  3. Tillsätt sedan den kondenserade mjölken och rör om.
  4. Häll upp glassmeten i en form och frys i 4–6 timmar. Rör om då och då för att förhindra att glassen blir isig.