Rabarberpaj med havregryn

Rabarberpaj med havregryn NY
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarberpaj med havregryn

6 ingredienser

Smuldeg med havregryn blir ett läckert knaprigt täcke till rabarbern som saftar sig i formen med sockret. Servera denna enkla och goda rabarberpaj ljummen.

Tips! Byt gärna hälften av havregrynen mot riven kokos för variation.

Ingredienser

portioner

Fyllning

  • 500 g rabarber, finskuren
  • 1-2 dl strösocker

Smuldeg med havregryn

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 125 g smör (el. margarin)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg rabarber i en pajform, strö på socker efter smak. Sätt in i ugnen ca 10 min.
  2. Mixa ihop smuldegen med havregryn, strö den över och grädda klart rabarberpajen i ca 20 min. Äts ljummen med vaniljglass till.