Rabarberlemonad med rosmarin

NYHET
Rabarberlemonad med rosmarin
Foto: Mira Anna

Rabarberlemonad med rosmarin

Av: Anna Johansson

Från: Nyhetsmorgon

6 ingredienser

20 min

"För dig som kanske föredrar alkoholfritt men ändå vill ha känslan av en flott drink. Den här läskande och fräscha lemonaden passar perfekt att servera som fördrink." /Anna Johansson

Ny kokbok: Rot till stjälk
Rot till stjälk omslag

Ny kokbok: Rot till stjälk

Receptet kommer ur Anna Johanssons kokbok "Rot till stjälk"

Läs mer

Ingredienser

portioner liter
  • 400 g rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 1,8 l vatten
  • 2 citroner, pressad saft

Gör så här

  1. Tvätta och skiva rabarbern i centimeterstora bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i en kastrull med socker, vaniljstång och rosmarinkvistar.
  3. Häll över hälften av vattnet och låt koka i ca 10 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
  4. Sila genom en duk eller finmaskig sil.
  5. Häll i resten av vattnet och den pressade citronen.
  6. Servera lemonaden med is och eventuellt skivor av citron.
  7. Späd med mer vatten vid behov.