Rabarberkräm

NYHET
Rabarberkräm
Foto: Ellinor Hall
Sanna Fyring Liedgren Porträtt
Sanna Fyring Liedgren Porträtt

Rabarberkräm

5 ingredienser

Röd rabarber ger extra fin färg på krämen. Servera rabarberkrämen med gräddmjölk och mandelkakor.

Ingredienser

  • 500 g rabarber (ca 4–6 stänglar)
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär den i bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och koka försiktigt några minuter under lock tills den är mjuk. Ta av kastrullen från värmen.
  2. Rör ner potatismjölet, utrört i lite vatten. Låt krämen hastigt koka upp och tjockna. Ta av från värmen och låt svalna innan du serverar den.