"Lägg den skivade rabarbern i frysen över natten så går det fortare att koka sönder bitarna. Krispet är vansinnigt gott att ha även på fil och yoghurt, så gör gärna dubbel sats!" /Jenny Bäcklund
Ingredienser
Rabarberkompott
300 g rabarber
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft
Krisp
0,5 dl sötmandel
0,5 dl havregryn
2 msk smör
2 msk strösocker
Servering
vaniljglass
Gör så här
Rabarberkompott
Skölj och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i en kastrull.
Tillsätt socker, vaniljsocker och citronsaft och låt puttra på låg värme tills rabarbern är mjuk.
Sila bort det mesta av vätskan och ställ åt sidan för att svalna.
Krisp
Hacka sötmandel och torrosta bitarna tillsammans med havregrynen i en stekpanna.
Klicka i smör, häll på socker och rör runt så att smör och socker smälter.
Bred ut krispet på en tallrik för att svalna.
Servering
Servera kompotten med vaniljglass och toppa med krisp.