Rabarberkompott med krisp

Foto: Miriam Preis
Rabarberkompott med krisp
9 ingredienser
20 m + tid för att svalna
"Lägg den skivade rabarbern i frysen över natten så går det fortare att koka sönder bitarna.
Krispet är vansinnigt gott att ha även på fil och yoghurt, så gör gärna dubbel sats!" /Jenny Bäcklund
Ingredienser
Rabarberkompott
- 300 g rabarber
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk citronsaft
Krisp
- 0,5 dl sötmandel
- 0,5 dl havregryn
- 2 msk smör
- 2 msk strösocker
Servering
- vaniljglass
Gör så här
Rabarberkompott
- Skölj och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i en kastrull.
- Tillsätt socker, vaniljsocker och citronsaft och låt puttra på låg värme tills rabarbern är mjuk.
- Sila bort det mesta av vätskan och ställ åt sidan för att svalna.
Krisp
- Hacka sötmandel och torrosta bitarna tillsammans med havregrynen i en stekpanna.
- Klicka i smör, häll på socker och rör runt så att smör och socker smälter.
- Bred ut krispet på en tallrik för att svalna.
Servering
- Servera kompotten med vaniljglass och toppa med krisp.