Rabarberkompott med krisp

rabarberkompott med krisp
Foto: Miriam Preis

Rabarberkompott med krisp

Av: Jenny Bäcklund

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

20 m + tid för att svalna

"Lägg den skivade rabarbern i frysen över natten så går det fortare att koka sönder bitarna.
Krispet är vansinnigt gott att ha även på fil och yoghurt, så gör gärna dubbel sats!" /Jenny Bäcklund

Ingredienser

portioner

Rabarberkompott

  • 300 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk citronsaft

Krisp

  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl havregryn
  • 2 msk smör
  • 2 msk strösocker

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

Rabarberkompott

  1. Skölj och skär rabarbern i ca 2 cm stora bitar och lägg dem i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, vaniljsocker och citronsaft och låt puttra på låg värme tills rabarbern är mjuk.
  3. Sila bort det mesta av vätskan och ställ åt sidan för att svalna.

Krisp

  1. Hacka sötmandel och torrosta bitarna tillsammans med havregrynen i en stekpanna.
  2. Klicka i smör, häll på socker och rör runt så att smör och socker smälter.
  3. Bred ut krispet på en tallrik för att svalna.

Servering

  1. Servera kompotten med vaniljglass och toppa med krisp.