Rabarbergranité på färska hallon

koket.se
Rabarbergranité på färska hallon
Magnus Johansson
Magnus Johansson

Rabarbergranité på färska hallon

8 ingredienser

20 m + tid i frys

Rabarbergranité är både friskt, svalkande och riktigt enkelt att trolla fram en varm sommardag!

Se Magnus Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 950 g rabarberdryck (mousserande) [ca 9,5 dl]
  • 100 g florsocker [ca 1,5 dl]
  • 50 g citronsaft [ca 0,5 dl]

Servering

  • hallon
  • strösocker
  • färsk citronmeliss
  • citron
  • rabarberdryck (mousserande)

Gör så här

  1. Blanda rabarberdrycken med sockret och låt det smälta.
  2. Häll blandningen i ett form och ställ i frysen över natten eller tills det frusit till ett block.
  3. Riv sedan isblocket till granité med hjälp av en gaffel eller rivjärn så det blir riktigt snygga isflagor.
  4. Ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera.

Servering

  1. Servera granitén i kalla glas med hallon i botten.
  2. Mortla gärna ihop lite socker, citronmeliss och citron att strö ovanpå hallonen.
  3. Avsluta med att hälla över lite mer mousserande rabarberdryck.