Rabarbergranité på färska hallon
Rabarbergranité på färska hallon
8 ingredienser
20 m + tid i frys
Rabarbergranité är både friskt, svalkande och riktigt enkelt att trolla fram en varm sommardag!
Se Magnus Johansson laga receptet

Ingredienser
- 950 g rabarberdryck (mousserande) [ca 9,5 dl]
- 100 g florsocker [ca 1,5 dl]
- 50 g citronsaft [ca 0,5 dl]
Servering
- hallon
- strösocker
- färsk citronmeliss
- citron
- rabarberdryck (mousserande)
Gör så här
- Blanda rabarberdrycken med sockret och låt det smälta.
- Häll blandningen i ett form och ställ i frysen över natten eller tills det frusit till ett block.
- Riv sedan isblocket till granité med hjälp av en gaffel eller rivjärn så det blir riktigt snygga isflagor.
- Ställ tillbaka i frysen tills det är dags att servera.
Servering
- Servera granitén i kalla glas med hallon i botten.
- Mortla gärna ihop lite socker, citronmeliss och citron att strö ovanpå hallonen.
- Avsluta med att hälla över lite mer mousserande rabarberdryck.