Rabarberblondie

NYHET
Rabarberblondie
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rabarberblondie

8 ingredienser

45 min

En mjuk och god blondie med rabarber blir en fin hyllning till våren!

Ingredienser

portioner
  • 3 rabarber
  • 2,5 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 150 g vit choklad, hackad
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 0,5 citron, skalet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär rabarbern i ca 3 cm stora bitar.
  3. Blanda rabarberbitarna med 0,5 dl socker i en bunke. Låt stå i 15 minuter.
  4. Smält smöret i en kastrull. Dra av kastrullen från värmen och rör i den vita chokladen tills allt har smält.
  5. Rör ihop ägg och resten av sockret i en bunke. Rör sedan i smörblandningen.
  6. Sikta i mjöl och vänd in det i smeten tillsammans med salt och finrivet citronskal.
  7. Häll smeten i en smord form ca 20x20 cm (gärna klädd med bakplåtspapper).
  8. Lägg på rabarber och tryck ner dem lite lätt i smeten.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.