Rabarber och jordgubb på frasig smördeg

Rabarber och jordgubb på frasig smördeg
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rabarber och jordgubb på frasig smördeg

8 ingredienser

20 m

Ljumna rabarberbakelser av frasig smördeg och sötsyrlig rabarber. Toppa med färska jordgubbar och servera med fluffig grädde och du har en riktigt god och superenkel dessert!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken
  • 2 stjälkar rabarber
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk strösocker
  • 8 smördegsplattor, tinade
  • 16 jordgubbar
  • mynta, till garnering
  • vispgrädde, vispad till servering
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär rabarber i bitar och rulla i majsstärkelse och socker.
  2. Lägg bitarna på smördegen och baka i ugnen på 200 grader tills gyllene, ca 7-10 minuter.
  3. Ta ut och garnera med jordgubbar, mynta och servera med vispad grädde. Pudra över florsocker.