• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rabarber och jordgubb på frasig smördeg

Rabarber och jordgubb på frasig smördeg
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rabarber och jordgubb på frasig smördeg

3 steg att laga

8 ingredienser

20 m

Ljumna rabarberbakelser av frasig smördeg och sötsyrlig rabarber. Toppa med färska jordgubbar och servera med fluffig grädde och du har en riktigt god och superenkel dessert!

Ingredienser

portioner8 portioner
  • 2 stjälk rabarber
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk strösocker
  • 8 smördegsplattor, tinade
  • 16 jordgubbar
  • mynta, till garnering
  • vispgrädde, vispad till servering
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

  1. Skär rabarber i bitar och rulla i majsstärkelse och socker.
  2. Lägg bitarna på smördegen och baka i ugnen på 200 grader tills gyllene, ca 7-10 minuter.
  3. Ta ut och garnera med jordgubbar, mynta och servera med vispad grädde. Pudra över florsocker.