Rabarber- och jordgubbspaj

Rabarber- och jordgubbspaj
Foto: Tomas Södergren

Rabarber- och jordgubbspaj

Av: Katarina Nordgren

Från: Malou efter tio

9 ingredienser

40 m

”En härlig paj med jordgubbar och rabarber som passar alldeles utmärkt tillsammans. Lite lättvispad grädde till kanske?” /Katarina Nordgren

Receptet är ur boken Vegofest med Slottsträdgården Ulriksdal, Semic.

Ingredienser

portioner10 - 12

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,25 tsk salt
  • 175 g smör, rumsvarmt

Fyllning

  • 1,7 dl strösocker
  • 0,7 dl pektin
  • 400 g jordgubbar
  • 400 g rabarber

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

Pajdeg

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke. Rör ner det rumsvarma smöret och arbeta till en deg. Tryck ut degen i en springform med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  2. Förgrädda pajskalet i 10 minuter så att det får lite färg.

Fyllning

  1. Blanda socker och pektin. Dela jordgubbar och rabarber i lagom bitar och blanda runt med socker- och pektinblandningen. Fördela bären i pajskalet och grädda i 15 minuter.