Rabarber- och jordgubbslemonad

POPULÄRT
Rabarber- och jordgubbslemonad
Foto: TV4/Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rabarber- och jordgubbslemonad

12

6 ingredienser

1 h 15 min

En läskande och somrig dryck på jordgubbar, rabarber, ingefära och matkorn. Perfekt att ha i kylen och ta fram och släcka törsten med en varm sommardag.

Ingredienser

  • 4 msk mathavre
  • 300 g jordgubbar
  • 3,5 l vatten
  • 10 stjälkar rabarber, späda
  • 100 g färsk ingefära
  • 300 g honung

Gör så här

  1. Koka mathavren i 1 liter vatten i ca 30 minuter. Låt dra ytterligare 30 minuter.
  2. Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en plastpåse. Banka och krossa dem lätt med en kavel. Det här gör att rabarbern ger ifrån sig mer smak.
  3. Snoppa och skiva jordgubbarna. Skala och skiva ingefära tunt. Lägg allt i en kastrull tillsammans med honungen. Häll på 2,5 liter kokande vatten.
  4. Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt detta i havrekoket och blanda runt. Sila av drycken.
  5. Häll den varma drycken på väl rengjorda, gärna steriliserade flaskor och låt svalna med lock på.