En läskande och somrig dryck på jordgubbar, rabarber, ingefära och matkorn. Perfekt att ha i kylen och ta fram och släcka törsten med en varm sommardag.
Se Ernst Kirchsteiger laga receptet
Ingredienser
4 msk mathavre
300 g jordgubbar
3,5 l vatten
10 stjälkar rabarber, späda
100 g färsk ingefära
300 g honung
Gör så här
Koka mathavren i 1 liter vatten i ca 30 minuter. Låt dra ytterligare 30 minuter.
Skär rabarbern i mindre bitar. Lägg i en plastpåse. Banka och krossa dem lätt med en kavel. Det här gör att rabarbern ger ifrån sig mer smak.
Snoppa och skiva jordgubbarna. Skala och skiva ingefära tunt. Lägg allt i en kastrull tillsammans med honungen. Häll på 2,5 liter kokande vatten.
Koka upp och låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt detta i havrekoket och blanda runt. Sila av drycken.
Häll den varma drycken på väl rengjorda, gärna steriliserade flaskor och låt svalna med lock på.