Rabarber och jordgubbskompott med kanel och kardemumma

Rabarber och jordgubbskompott
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rabarber och jordgubbskompott med kanel och kardemumma

8 ingredienser

30 m

Den här läckra desserten passar bäst att laga på försommaren innan rabarbern blivit allt för grov och när de första jordgubbarna kommit.

Ingredienser

portioner
  • 2 dl jordgubbar
  • 6 rabarberstjälkar, spröda
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma

Redning

  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Ansa rabarbern och skär i 1 cm stora bitar. Låt vatten, socker och rabarber koka upp. Lägg sedan i skivade jordgubbar.
  2. Blanda potatismjöl och vatten till en redning. Ta av kastrullen från värmen och blanda i redningen i kompotten. Smaksätt med kanel och kardemumma och låt svalna.
  3. Servera kompotten ljummen eller kall med halvsmält vaniljglass.