Rabarber med kardemummaglass och mandelskum

Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rabarber med kardemummaglass och mandelskum

9 ingredienser

Vårens godaste dessert med rabarber, krossade havrekakor, kardemummaglass och ett mjölkskum med bittermandel.

Ingredienser

portioner
  • 2 rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • havrekakor, krossade
  • kardemummaglass (går bra med vanilj)

Mandelskum

  • 1 l mjölk
  • 3 blad gelatin
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk bittermandel

Gör så här

  1. Gör mandelskummet dagen innan. Koka upp mjölk och tillsätt mandel och socker och dra åt sidan.
  2. Sila mjölken efter 30 minuter och smält ner blötlagda gelatinblad och kyl ner, dagen efter häll upp mjölk gelen i en sifon.
  3. Skala rabarber med en skalkniv och koka skalen med socker och vattentill en god lag.
  4. Sila rabarberlagen och skär rabarbern i bitar och marinera i lagen. Baka rabarber i ugnen på 150 grader med lagen i ca 5 minuter och kyl sedan ner.
  5. Lägg kaksmulor i botten på tallriken och sedan rabarberbitarna med lag och sedan en kula glass och toppa med mandelskummet.