Rabarber med grön kardemummaglass

koket.se
Rabarber med grön kardemummaglass
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Rabarber med grön kardemummaglass

11 ingredienser

1 h

Har du hunnit njuta av de första rabarberna än? Den här desserten av Jonas Svensson är en perfekt rätt där rabarber möter söta jordgubbar och krämig glass.

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g rabarber
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Kardemummaglass

  • 3 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 4 tsk glykos
  • 6 grön kardemumma
  • 60 g strösocker
  • 40 g äggula
  • 3 dl filmjölk

Gör så här

Rabarber

  1. Skala och skär rabarbern i bitar.
  2. Sjud rabarberbitarna försiktigt med övriga ingredienser tills den är helt genomkokt. Tiden varierar beroende på storlek och kvalitet på rabarbern.
  3. Låt sedan rabarbern svalna i lagen.

Kardemummaglass

  1. Koka upp mjölk och grädde tillsammans med glykos och kardemumma. Ta av från värmen och låt gärna stå och dra en stund.
  2. Vispa äggulor och socker fluffigt.
  3. Sila av gräddmjölken och häll vätskan försiktigt över äggblandningen under omrörning med visp. Häll sedan tillbaka smeten i kastrullen.
  4. Sjud glassmeten försiktigt till 82 grader. Vispa hela tiden i botten.
  5. Ta av från värmen och låt svalna helt.
  6. Rör ner filmjölken och kör sedan smeten i en glassmaskin.

Servering

  1. Servera rabarbern med iskall lag och glass.