Rabarber bakade med citrongräs och salt kokosglass

Rabarber bakade med citrongräs och salt kokosglass
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Rabarber bakade med citrongräs och salt kokosglass

9 ingredienser

30 m

Sockerkokta rabarber med citrongräs och hemgjord kokosglass blir ett riktigt gott avslut på middagen. Perfekt dessert eller fika där kombinationen mellan sött, syrligt och salt får smaklökarna att jubla.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 6 rabarber, delad i cm-stora bitar
  • 2 msk rörsocker
  • 1 citrongräs, bankad
  • 2 msk vatten

Kokosglass

  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 msk majsstärkelse
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk limefrukt [1 lime]

Gör så här

  1. Sjud rabarber med socker, citrongräs och 2 msk vatten.
  2. När rabarberna är mjuka drag av och låt svalna.

Kokosglass

  1. Blanda kokosgrädde, majsstärkelse, socker och salt i en kastrull. Sjud upp och låt svalna.
  2. Blanda ner lime och häll i en glassmaskin.
  3. Servera rabarberna med glassen.