Rå kål i rispapper, rostade frön och tahinidipp

Rå kål i rispapper, rostade frön och tahinidipp
Foto: Tv4
Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Rå kål i rispapper, rostade frön och tahinidipp

14 ingredienser

30 m

Underbara smaker och texturer i en och samma rätt! Testa det här smakrika receptet med olika sorters kål och frön redan till helgen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Rå kål i rispapper

  • 100 g rödkål
  • 100 g spetskål
  • 50 g ärtskott (eller grönkålsskott)
  • 2 salladslökar
  • 6 rispapper

Rostade frön

  • 5 g sesamfrön
  • 10 g solroskärnor
  • 10 g pumpakärnor
  • 10 g pinjenötter

Tahinidipp

  • 2 msk tahinipasta (sesampasta)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 tsk vatten

Gör så här

Rå kål i rispapper

  1. Strimla all kål fint på en mandolin eller med en vass kniv. Skär salladslöken tunt.
  2. Blanda allt i en skål tillsammans med frömixen nedan.
  3. Lägg blandningen i rispapper och rulla ihop.

Rostade frön

  1. Rosta alla frön i en panna tills gyllenbruna och blanda med kålen.

Tahinidipp

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en slät dressing att servera till de fyllda rullarna.