Quinoapytt peruano

49 röster
20 m
4
Quinoapytt peruano

Vegetarisk pytt i panna gjord på svarta bönor, sötpotatis och quinoa som serveras med en chilihet tomatceviche.

20 m
4
4 portioner

Du behöver

Quinoapytt

  • 1 sötpotatis (stor)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 röd chilifrukt
  • 3 klyfta vitlök
  • rapsolja (till stekning)
  • 1 förp svarta bönor (à 380 g)
  • 3 dl kokt quinoa
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt
  • peppar

Tomatceviche

  • 2 tomater
  • 3 salladslökar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Till servering

  • gräddfil

Gör så här

  1. Tomatceviche
    Hacka tomat, salladslök, koriander och chili till salsan. Blanda ihop med limesaft, limeskal, olivolja och salt och låt stå i rumstemperatur.
  2. Quinoapytt
    Skala och skär sötpotatisen i tärningen. Hacka lök, paprika, chili och vitlök.
  3. Stek sötpotatis tills den får fin färg. Tillsätt lök och paprika och stek tills löken är glansig.
  4. Häll i vitlök och chili, stek i ytterligare 3 minuter till.
  5. Skölj bönorna. Tillsätt sedan bönor och quinoa till pannan och låt allt bli varmt. Riv över limeskal och pressa över saft. Hacka koriander och vänd ned. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med tomatceviche och gräddfil.
  7. Glöm inte att matsortera skal och rester från grönsaker för en mer hållbar matlagning, och njut av din vegetariska pytt. /Köket-redaktionen
29 februari 2020