Punschrullar med punschparfait

4 röster
2 h 30 m
4

Punschrullar med punschparfait, chokladsås och åkerbär blir ett perfekt avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
2 h 30 m
4

Du behöver

Punschrullar

  • 150 g smör
  • 50 g florsocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 35 g kakao
  • 3 dl sockerkaka, smulor
  • 3 dl chocolate chip cookies, smulor
  • 1,5 msk punsch
  • 200 g marsipan
  • 25 g florsocker
  • choklad, smält

Punschparfait

  • 4 äggulor
  • 2 msk socker
  • 4 msk punsch
  • 2 dl grädde

Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten

Åkerbär

  • 0,5 lime
  • 3 tsk socker
  • 200 g åkerbär

Servering

  • citronmeliss
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Punschrullar
    Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst.
  2. Häll i kaksmulorna och blanda ordentligt. Tillsätt punsch.
  3. Forma till två runda längder och låt dessa stå kallt 30 minuter.
  4. Köp gärna ett marsipanlock, alternativt kavla ut marsipanen. Sikta över florsockret, rulla in längderna i marsipanen.
  5. Doppa punschrullarna i chokladsåsen strax innan servering.
  6. Punschparfait
    Vispa äggulor, socker och punsch till ett pösigt skum.
  7. Lättvispa grädden och vänd ned i äggblandningen. Häll upp i en stor burk och frys i 8 timmar.
  8. Ta ut parfaiten ur frysen strax innan servering.
  9. Chokladsås
    Blanda kakao och socker i en form och tillsätt vattnet lite i taget under omrörning.
  10. Tillaga utan lock på full effekt 2-3 minuter. Rör om efter halva tiden.
  11. Åkerbär
    Riv skalet från limen. Rör ned socker och skalet i åkerbär och ställ in i kylskåpet till det är dags att servera.
  12. Servering
    Garnera med lite citronmeliss.
23 september 2019

Laddar fler recept...