Punschrullar med punschparfait

Punschrullar med punschparfait
Foto: Tv4

Punschrullar med punschparfait

Av: Samuel - Luleå

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

2 h 30 m

Punschrullar med punschparfait, chokladsås och åkerbär blir ett perfekt avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Punschrullar

  • 150 g smör
  • 50 g florsocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 35 g kakao
  • 3 dl sockerkaka, smulor
  • 3 dl chocolate chip cookies, smulor
  • 1,5 msk punsch
  • 200 g marsipan
  • 25 g florsocker
  • choklad, smält

Punschparfait

  • 4 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 4 msk punsch
  • 2 dl grädde

Chokladsås

  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Åkerbär

  • 0,5 limefrukt
  • 3 tsk strösocker
  • 200 g åkerbär

Servering

  • färsk citronmeliss

Gör så här

Punschrullar

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker och kakao poröst.
  2. Häll i kaksmulorna och blanda ordentligt. Tillsätt punsch.
  3. Forma till två runda längder och låt dessa stå kallt 30 minuter.
  4. Köp gärna ett marsipanlock, alternativt kavla ut marsipanen. Sikta över florsockret, rulla in längderna i marsipanen.
  5. Doppa punschrullarna i chokladsåsen strax innan servering.

Punschparfait

  1. Vispa äggulor, socker och punsch till ett pösigt skum.
  2. Lättvispa grädden och vänd ned i äggblandningen. Häll upp i en stor burk och frys i 8 timmar.
  3. Ta ut parfaiten ur frysen strax innan servering.

Chokladsås

  1. Blanda kakao och socker i en form och tillsätt vattnet lite i taget under omrörning.
  2. Tillaga utan lock på full effekt 2-3 minuter. Rör om efter halva tiden.

Åkerbär

  1. Riv skalet från limen. Rör ned socker och skalet i åkerbär och ställ in i kylskåpet till det är dags att servera.

Servering

  1. Garnera med lite citronmeliss.