Punschparfait med havreflarn

Punschparfait med havreflarn
Foto: Tv4

Punschparfait med havreflarn

Av: Jeanette - Varberg

Från: Halv åtta hos mig

13 ingredienser

40 m

En krämig punschparfait med ett kripsigt havreflarn passar perfekt som ett sött avslut på middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 3 äggulor
  • 3 msk florsocker
  • ca 180 g likörpraliner (med punsch)
  • 3 dl grädde
  • 75 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 msk mjölk
  • 1,5 msk ljus sirap
  • 0,25 tsk bakpulver
  • färsk citronmeliss, för dekoration
  • 125 g hallon

Gör så här

Punchparfait

  1. Vispa äggulor och socker poröst. Tillsätt chokladlikörpralinerna som krossats.
  2. Vispa grädden och blanda ner den i äggulesmeten. Häll massan i en form och frys minst 4-5 timmar.

Havreflarn

  1. Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan och ta av kastrullen. Rör ner socker, havregryn, vetemjöl, mjölk, sirap och bakpulver till en jämn smet.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i cirka 5 minuter på 175 grader.