Punschparfait med färska hallon

POPULÄRT
Punschparfait med färska hallon
Foto: TV4

Punschparfait med färska hallon

Av: Lena - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

5 ingredienser

20 min + tid i frysen

En underbart god dessert i all sin enkelhet som dessutom går att förbereda helt fram till servering.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 dl punsch
  • 3 dl vispgrädde

Till servering

  • 2 dl färska hallon

Gör så här

  1. Vispa äggulor och socker riktigt pösigt. Sockerkornen måste vispas sönder.
  2. Häll i punschen och rör ihop.
  3. Vispa grädden hårt och blanda ner i ägg och sockersmeten.
  4. Häll upp i portionsskålar och ställ i frysen ett dygn.
  5. Ta ur skålarna ca 15 minuter innan servering och garnera med färska hallon.