Biskvier är en given klassiker i många hem. De är försvinnande goda och hemligheten i just dessa är äkta punsch och riktigt smör. Och förstås, en stor dos kärlek.
Tillsätt äggvita och blanda till en slät smet, spara äggulorna till smörkrämen.
Spritsa ut cirklar av smeten på en plåt med bakplåtspapper. Använd en tyll med rund öppning, eller ingen tyll alls. Börja inifrån och spritsa utåt så att bottnarna blir ca 3-4 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen tills bottnarna fått en gyllene och fin färg. Det tar ca 8 minuter, men det varierar från ugn till ugn.
Lossa försiktigt bottnarna från plåten och låt svalna.
Smörkräm
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor med elvisp eller köksmaskin.
Tillsätt punschen.
Smaka av och tillsätt mer punsch vid behov. Krämen ska ha en klar ton av punsch.
Vispa sedan smörkrämen länge, den ska bli vit och fluffig.
Montering
Forma en matsked smörkräm till en låg topp med hjälp av 3-4 drag med matskeden på varje botten.
Ställ in i kylen och låt smörkrämen stelna ordentligt.
Smält hälften av den hackade chokladen i ett vattenbad, tillsätt andra hälften och låt det svalna något. Du kan även temperera chokladen för att den ska bli som bäst.
Doppa biskvierna med smörkrämen nedåt i chokladen. Skaka av överflödig choklad för att få ett vackert mönster.
Ställ sedan in de doppade biskvierna i kylen.
Biskvierna går bra att frysa och smakar bäst när de servas lätt kylda.