Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept

koket.se
Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Pumpkin cheesecake, Roy Fares recept

18 ingredienser

Kryddig cheesecake med pumpa, kanel, nejlika och muskot. Perfekt höstfika på Roy Fares vis.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Botten

  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex [14]
  • 30 g farinsocker [3 msk]
  • 2 g malen kanel [0,5 tsk]
  • 10 g vaniljsocker [1 msk]

Pumpapuré

  • 200 g pumpa, skalad

Fyllning

  • 900 g färskost, rumstempererad
  • 130 g strösocker [1,5 dl]
  • 35 g farinsocker [0,5 dl]
  • 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
  • 6 g malen kanel [1 msk]
  • 3 g nejlika [0,5 tsk]
  • 1 g muskot [1 krm]
  • 150 g gräddfil, rumstempererad [1,5 dl]
  • 165 g ägg, rumstempererade [3 st]
  • 30 g äggula [2 st]

Servering

  • grädde, lättvispad
  • malen kanel

Gör så här

Botten

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smält smöret i en kastrull.
  2. Kör kexen, farinsocker, kanel och vaniljsocker till fina smulor i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda runt.
  3. Smöra lite lätt en rund springform 22-24 cm i diameter på sidorna och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela sedan smulorna jämnt i springform och platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott, grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Pumpapuré

  1. Tärna pumpan. Koka upp i vatten tills pumpabitarna känns mjuka. Sila av vattnet och mixa pumpabitarna till en slät och fin puré, plasta och låt svalna.

Fyllning

  1. Sätt ugnen på 130 grader varmluft. Vispa färskost, farinsocker, vaniljsocker, kanel, nejlika och muskot fluffigt i en bunke. Vispa sedan i gräddfil. Vänd ned pumpapurén.
  2. Blanda ner 1 ägg i taget samt äggulorna och blanda noga. Fördela fyllning och stoppa in cheesecaken i ugnen på 130 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i 45-50 minuter. Stäng av ugnen, lufta några sekunder och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 30 minuter.
  3. Ta ut och låt svalna ute innan du ställer in den i kylen minst 6 timmar, gärna över natten, så att den blir riktigt krämig.

Servering

  1. Toppa den kalla cheesecaken med vispad grädde och pudra över kanel.