Pumparisotto

koket.se
Pumparisotto
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pumparisotto

13 ingredienser

20 m

”Risotton ska bli riktigt lös och flyta ut på tallriken. Blir den som en hög gröt saknas det vätska. Det är vätskan som ger rätten sin extremt krämiga känsla.” /Tove Nilsson

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1,4 l kycklingbuljong
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • smör (till stekning)
  • 4 dl carnaroliris
  • vitt vin
  • 2 dl pumpa, riven
  • 0,5 dl torkad timjan
  • 100 g smör
  • 100 g parmesanost, finriven
  • salt
  • 0,5 citron
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp buljongen och låt stå och sjuda.
  2. Fräs lök och vitlök i en klick smör i en gryta. Fräs tills det blir mjukt och glansigt.
  3. Tillsätt riset och fräs runt tills det blir lite glas-glansigt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset.
  4. Tillsätt timjan och lite buljong i taget under omrörning tills riset blivit mjukt.
  5. Se till att risotton är riktigt lös mot slutet, känns den för fast så tillsätt mer vatten.
  6. Dra av från värmen och vänd i smör och parmesanost.
  7. Smaka av med salt, citronskal, pressad citronsaft och peppar.