Pumparisotto
Pumparisotto
13 ingredienser
20 m
”Risotton ska bli riktigt lös och flyta ut på tallriken. Blir den som en hög gröt saknas det vätska. Det är vätskan som ger rätten sin extremt krämiga känsla.” /Tove Nilsson
Se Tove Nilsson laga receptet

Ingredienser
- 1,4 l kycklingbuljong
- 1 gul lök, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- smör (till stekning)
- 4 dl carnaroliris
- vitt vin
- 2 dl pumpa, riven
- 0,5 dl torkad timjan
- 100 g smör
- 100 g parmesanost, finriven
- salt
- 0,5 citron
- svartpeppar
Gör så här
- Koka upp buljongen och låt stå och sjuda.
- Fräs lök och vitlök i en klick smör i en gryta. Fräs tills det blir mjukt och glansigt.
- Tillsätt riset och fräs runt tills det blir lite glas-glansigt. Tillsätt vinet och låt det koka in i riset.
- Tillsätt timjan och lite buljong i taget under omrörning tills riset blivit mjukt.
- Se till att risotton är riktigt lös mot slutet, känns den för fast så tillsätt mer vatten.
- Dra av från värmen och vänd i smör och parmesanost.
- Smaka av med salt, citronskal, pressad citronsaft och peppar.