Pumpapannkaka med färskost- och citruskräm

2 röster
Pumpapannkaka med färskost- och citruskräm1
Foto: TV4

Ljuvliga och enkla pannkakor med riven pumpa och pumpakärnor. Passar perfekt till en god frukost, brunch eller smarrigt mellanmål.

Tips! Smaksätt pannkakorna med pepparkakskrydda och servera med färskost- och citruskräm.

Visa mer

Du behöver

Pumpapannkaka

  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk torkade gröna pumpakärnor
  • 2 dl pumpa, riven
  • 25 g smör, brynt
  • 0,5 tsk salt

Färskost- och citruskräm

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl cream cheese
  • 1 msk honung
  • 0,5 citron, skal och saft
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pumpapannkaka
    Vispa ihop ägg, mjölk och vetemjöl. Mixa in pumpakärnor i smeten.
  2. Blanda ned riven pumpa.
  3. Bryn smöret så det blir gyllenbrunt och doftar karamell. Blanda ned i smeten.
  4. Stek pannkakorna i lite smör.
  5. Färskost- och citruskräm
    Vispa grädde och vänd in cream cheese, honung och citronskal. Smaka av med saft. Servera med pannkakan.
30 oktober 2018

Laddar fler recept...