Pumpapaj på kondenserad mjölk

Pumpapaj på kondenserad mjölk

Av: Germaine Thomas

Från: Nyhetsmorgon

8 ingredienser

1 h

Pumpapaj med kondenserad mjölk i smeten är en läcker dessert att servera efter helgens middag.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 425 g pumpa (färdigkokt på burk)
  • 397 g kondenserad mjölk sötad
  • 2 ägg (stora)
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk muskot
  • 0,5 tsk salt
  • 1 pajdeg, ogräddad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 220 grader.
  2. Rör pumpan, den sötade kondenserade mjölken, ägg, kryddor och salt i en skål tills smeten är slät. Häll blandningen i en pajform som du klätt med pajdegen.
  3. Baka i 15 minuter.
  4. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och fortsätt baka i 35 till 40 minuter, eller tills en kniv som sticks in i pajen kommer ut ren.
  5. Garnera efter önskemål. Förvara täckt i kylskåp.