Pumpakrydda

Pumpakrydda

5 ingredienser

10 min

”Kryddblandning som används inom en rad klassiska pumparätter i det nordamerikanska köket. Kryddan går lätt att variera, testa till exempel att lägga till en tesked av följande smaker: vanilj, svartpeppar, cayennepeppar, kardemumma, citronskal, apelsinskal, koriander, stjärnanis eller vitpeppar.” /Alva Herdevall och Anders Rydell

Boktips!
Pumpa bokomslag

Boktips!

Receptet kommer ur boken PUMPA av Alva Herdevall och Anders Rydell

Läs mer

Se Alva Herdevall laga receptet

logo

Ingredienser

burk
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk malen nejlika

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en liten skål.
  2. Förvara mörkt i till exempel en kryddburk.
  3. Håller flera år men tappar smak med tiden. Skaka före användning.