Pumpakaka, My Feldts recept

1 röst
60 m
6-8
Pumpakaka
Foto: Linda Lomelino

En mjuk och god pumpakaka med smak av ingefära och kanel. Perfekt till höstfikat!

Ur My Feldts bok Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Visa mer
60 m
6-8

Du behöver

  • 40 g äpple, rivet (ca 0,5 äpple)
  • 330 g pumpakött, rivet eller hackat
  • 6 g malen ingefära
  • 315 g rårörsocker, mixat
  • 6 g malen kanel
  • en nypa havssalt
  • 30 g bakpulver
  • 210 g dinkelmjöl, siktat
  • 4 ägg
  • 150 g smör
  • 2 apelsiner, zesten

Gör så här

  1. Värm ugnen till 185 grader med varmluftsfunktion.
  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ingefära och kanel i en bunke.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner riven pumpa, äpple och apelsinzest.
  5. Vispa socker och ägg fluffigt i en separat bunke.
  6. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  7. Vänd ner pumpablandningen och rör försiktigt ihop.
  8. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter eller tills den är genomgräddad, känn efter med en sticka.
  9. Ta ut och låt svalna före servering.
4 november 2017
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept