Pumpakaka, My Feldts recept

60 m
6 - 8
Pumpakaka, My Feldts recept
Foto: My Feldt

En mjuk och god pumpakaka med smak av ingefära och kanel. Perfekt till höstfikat!

4 november 2017
60 m
6 - 8

Du behöver

  • 0,5 ekologiskt äpple
  • 4,5 dl ekologiskt pumpainkråm, rivet
  • 1 msk ingefära, ekologisk torkad eller färsk
  • 1,5 dl ekologisk olivolja, neutral
  • 3,5 dl ekologiskt råsocker
  • 1 msk malen ekologisk kanel
  • en nypa salt
  • 2 msk bakpulver
  • 1,5 dl ekologiskt siktat dinkel
  • 2 dl finmalet fullkornsmjöl på ekologiskt enkorn
  • 4 ekologiska ägg

Gör så här

  1. Riv pumpan, äpplet och den färska ingefäran. Lägg i en bunke tillsammans med oljan.
  2. Mixa råsockret. Anledningen är att kristallerna är så stora och tunga och kommer sjunka till botten i kakan om de inte mixas finare.
  3. Blanda alla torra ingredienser utom sockret.
  4. Vispa sockret och ägg tills det är ljust och fluffigt.
  5. Vänd i de torra ingredienserna i äggvisptet och vänd ut försiktigtmd en slickepott. Blanda i pumpan och äpplet och rör ut.
  6. Häll upp smeten i en smord valfri form och baka i ugnen på 185 grader i ca 40-60 minuter beroende på ugn.
  7. Mot slutet när man tror att kakan är klar, kan man sticka i den med en sticka eller termometer. Kakan skall hålla 96 grader i mitten eller inte vara kladdig. Ta ut den och låt den svalna innan ni skär i den.
Kommentera receptet

Fler goda recept