Pumpakaka, My Feldts recept
Pumpakaka, My Feldts recept
11 ingredienser
60 m
En mjuk och god pumpakaka med smak av ingefära och kanel. Perfekt till höstfikat!
Ur My Feldts bok Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.
Ingredienser
- 40 g äpple, rivet [ca 0,5 äpple]
- 330 g pumpakött, rivet eller hackat
- 6 g malen ingefära
- 315 g rårörsocker, mixat
- 6 g malen kanel
- en nypa havssalt
- 30 g bakpulver
- 210 g dinkelmjöl, siktat
- 4 ägg
- 150 g smör
- 2 apelsiner, zesten
Gör så här
- Värm ugnen till 185 grader med varmluftsfunktion.
- Smörj och mjöla en sockerkaksform.
- Blanda mjöl, bakpulver, salt, ingefära och kanel i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ner riven pumpa, äpple och apelsinzest.
- Vispa socker och ägg fluffigt i en separat bunke.
- Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet med hjälp av en slickepott.
- Vänd ner pumpablandningen och rör försiktigt ihop.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter eller tills den är genomgräddad, känn efter med en sticka.
- Ta ut och låt svalna före servering.