Pumpakaka, My Feldts recept

Pumpakaka
Foto: Linda Lomelino
My Feldt 2018
My Feldt 2018

Pumpakaka, My Feldts recept

9

9 steg att laga

11 ingredienser

60 m

En mjuk och god pumpakaka med smak av ingefära och kanel. Perfekt till höstfikat!

Ur My Feldts bok Blåbärssnår, äppelskrutt och rabarberskugga.

Ingredienser

portioner6 - 8 portioner
  • 40 g äpple, rivet [ca 0,5 äpple]
  • 330 g pumpakött, rivet eller hackat
  • 6 g malen ingefära
  • 315 g rårörsocker, mixat
  • 6 g malen kanel
  • en nypa havssalt
  • 30 g bakpulver
  • 210 g dinkelmjöl, siktat
  • 4 ägg
  • 150 g smör
  • 2 apelsiner, zesten

Gör så här

  1. Värm ugnen till 185 grader med varmluftsfunktion.
  2. Smörj och mjöla en sockerkaksform.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ingefära och kanel i en bunke.
  4. Smält smöret i en kastrull. Rör ner riven pumpa, äpple och apelsinzest.
  5. Vispa socker och ägg fluffigt i en separat bunke.
  6. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna i äggvispet med hjälp av en slickepott.
  7. Vänd ner pumpablandningen och rör försiktigt ihop.
  8. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 40 minuter eller tills den är genomgräddad, känn efter med en sticka.
  9. Ta ut och låt svalna före servering.
TIPS!
läs mer
Mayas dryckestips till Myllymäkis meny

Årets vintrender

Sommelier Maya Samuelsson kikar på vinåret 2021.

Läs mer